Penitentiair Inrichtingswerker

Penitentiaire Inrichting Zwolle
Zwolle
36

Er zit meer achter werken als Penitentiair Inrichtingswerker bij DJI

Niet alleen maar ‘deurtje open, deurtje dicht’. Je draagt bij aan een humane periode van detentie zoals dat zo mooi heet. Verder heb je een actieve rol in de beperking van detentieschade en het voorkomen van recidive. Ieder stapje voorwaarts is meegenomen. Jouw doel is om mensen die binnenkomen dusdanig te helpen en te begeleiden zodat ze nooit meer terugkomen. Het is verder zaak om, door te kijken wat patiënten uitstralen en door bijvoorbeeld de onjuiste verplaatsing van objecten op te merken, in te schatten welke gevaren er kunnen optreden. Door een tijdige inschatting heb je de ruimte om te anticiperen op ongewenste situaties. Deze weet je te voorkomen of anders op te lossen.

 

‘Vooral niet bang zijn, het zijn gewoon mensen. Ze hebben alleen iets op hun kerfstok…’. Patricia is PIW-er bij de PI Zwolle.

 

Jouw profiel

Je hebt een afgeronde Mbo opleiding (niveau 4); persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, sociaal pedagogisch werk of agogisch medewerker. Je bent minimaal 21 jaar oud en hebt enige werkervaring met aanknopingspunten in relatie tot bewaking (beveiliging), begeleiding, zorg en instructie. Je bent bij voorkeur woonachtig binnen een straal van 50 km. vanaf Zwolle.

Direct solliciteren?

Ben je niet aanwezig op de wervingsdag maar wil je liever nu direct al solliciteren? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Mail je CV en je motivatiebrief aan werkenbijdepizwolle@asbr.nl. Vermeld de functie waarop je solliciteert in de onderwerpregel. Wij sturen je sollicitatie rechtstreeks door aan de PI Zwolle waarna zij je sollicitatie in behandeling zullen nemen.